Sök Meny & Sortiment

Vi stödjer kampanjen Operation Smile

Publicerad: 6/5, 2021

Vi stödjer kampanjen Operation Smile som opererar barn med läpp-käk-gomspalt. Genom att hyra maskiner av oss bidrar ni till insamligen.  

SNABBFAKTA – OPERATION SMILE

Vad vill vi?
Vår vision är en framtid där alla människor har tillgång till säker kirurgi som förbättrar hälsa och livskvalitet. Tack vare våra medicinska volontärer, som delar med sig av sin tid och sin kunskap, kan barn i låg- och medelinkomstländer erbjudas operationer utan kostnad för deras familjer.

Varför behövs vi?
Var tredje minut föds ett barn med läpp-, käk- eller gomspalt någonstans i världen. I många länder tvingas dessa barn leva ett mycket hårt liv. Många av barnen har svårt att äta och tala så att andra förstår. De riskerar att bli mobbade och utsatta för fördomar och trakasserier som tvingar in dem i isolering och ensamhet. Många går aldrig i skolan.

Vad gör vi?
Våra medicinska volontärer arbetar utan ersättning på operationsuppdrag runt om i världen. De delar med sig av sin tid och kunskap för att under tio dagar hjälpa så många som möjligt. Under ett uppdrag får ett hundratal människor den operation de så väl behöver.

Vi jobbar långsiktigt med att bygga upp kompetensen och resurserna i våra programländer genom att bygga och driva permanenta kliniker som förutom operationer även kan erbjuda till exempel tandvård, nutritionsvård och möjlighet att träffa en logoped. I dag finns 31 sådana kliniker i 16 länder.

Var finns vi?
Operation Smile är en internationell hjälporganisation som bildades i USA 1982 och i Sverige 2010. Totalt finns cirka 6 000 medicinska volontärer från 67 olika länder varav drygt 200 i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Operation Smile har programverksamhet i 32 länder.

Vad har vi uppnått?
Tack vare generösa givare, däribland privatpersoner, föreningar och företag, har Operation Smile hittills genomfört över 300 000 operationer i Afrika, Asien och Latinamerika. Varje operation förändrar ett barns liv för alltid!

 

Läs mer på operationsmile.se

Vårt produktutbud

Skaffa en hemsida från Dreamscape Interactive - en hemsidebyrå i Gävle.

Vi medverkar på Maskinuthyrare, hyrmaskiner nära dig.